owady

Więcej o:

owady

  • Eksterminacja owadów

    Do sterowania wystarczy mysz. Powodzenia! Wskazówka: bądź skuteczny, a możesz się spodziewać częstych nagród w postaci nowych broni do walki z owadami! Podobne gry: Wąsaty zabójca Strzelec Stróż ludzkości

  • Rady na owady

    , której kroplę wpuszcza on, by zapobiec krzepnięciu krwi swojej ofiary. Jeszcze intensywniejszy odczyn powstaje po użądleniu przez pszczoły. Owady te, w akcie samoobrony, wkłuwają żądło i wpuszczają przez nie jad zgromadzony w gruczole znajdującym się w odwłoku. Gdy pszczoła odlatuje, zostawia żądło wraz

  • Nowo odkryty owad wygląda jak człowiek-ćma

    Skoczki to pospolite owady, które zaklasyfikowane są jako szkodniki ze względu na ich zamiłowanie do upraw. Jednak Phlogis, rodzaj, do którego należy niedawno odkryte stworzonko, jest niezwykle rzadki, a ostatnia potwierdzona obserwacja miała miejsce w Republice Środkowoafrykańskiej pół wieku

  • Owady na biżuterii

    Owady to motyw, który dla mody odkryła secesja. Dziś, po wielu innych (biedronki, motyle, nawet pająki) na modowe salony powraca pszczoła (!) w postaci biżuterii, tej szlachetnej i tej codziennej, a nawet plastikowej. Plastikowe pszczoły pewnie przestraszyłyby nie na żarty wielu secesyjnych twórców

  • Biżuteria jak owady

    Jubilerskie dzieła sztuki inspirowane światem owadów podbiły serca Europejek już w XIX wieku. Secesyjne ważki, wysadzane drogocennymi kamieniami żuki i kryształowe muchy siadały na pierścionkach, bransoletach i broszkach arystokratek i aktorek, a te z dumą prezentowały całą menażerię na tle

  • Owady, muzyka, mięso z probówki: co będziemy jeść w przyszłości?

    , stwierdziła w wypowiedzi udzielonej BBC, że w przyszłości częścią diety naszych dzieci, w zastępstwie mięsa, staną się malutkie zwierzęta hodowlane. Mini żywy inwentarz. Innymi słowy, owady. Mieszkańcy Kambodży pewnie wzruszyliby tylko ramionami na tę wiadomość, wszak smażone świerszcze czy karaluchy uważane

  • 25-latek z Łodzi robi batony ze świerszczy. Będzie hit?

    z owadów. Rozmowa z Jackiem Janickim (25 l.), szefem firmy Ronzo Michał Stangret: Skąd pomysł by zacząć robić jedzenie ze świerszczy? Jacek Janicki: - Zauważyłem, że z Zachodu, w szczególności ze Stanów coraz częściej napływały informacje o tym, że w przyszłości trzeba będzie produkować żywność z owadów