medycyna naturalna

Więcej o:

medycyna naturalna

  • Zjadanie łożyska - moda celebrytek czy medycyna naturalna?

    Kim Kardashian zarzeka się przed kamerami, że zje swoje łożysko, wywołując tym samym falę spekulacji, czy już to zrobiła, czy dopiero się do tego przygotowuje. Wbrew pozorom zjadanie łożyska przez ludzi nie jest zjawiskiem nowym. W chińskiej medycynie naturalnej już od 1400 lat używa się go w

  • Herbata z liści malin. Czy mogą ją pić kobiety w ciąży?

    Herbata z liści malin - właściwości i zastosowanie Herbata z liści malin jest znana od wieków. Ceniono ją, ponieważ liście malin są bogatym źródłem wielu substancji o działaniu prozdrowotnym i leczniczym. Herbata z liści malin zawiera garbniki, flawonoidy, kwasy organiczne, sole mineralne oraz

  • Sok z pokrzywy - poznaj jego niezwykłe właściwości i prosty przepis

    Sok z pokrzywy - spis treści: Sok z pokrzywy i jego cenny skład Sok z pokrzywy - dla kogo? Sok z pokrzywy - przepis Dawkowanie soku z pokrzywy i przeciwwskazania Sok a syrop z pokrzywy Sok z pokrzywy - na co pomaga? Jak go zrobić? Więcej na ten temat przeczytasz TUTAJ >> Sok z pokrzywy i jego cenny

  • Czystek - właściwości i zastosowanie

    Czystek - co to za roślina? Czystek to roślina z rodziny czystkowatych (Cistaceae), która liczy ponad 50 gatunków i mieszańców. Większość z nich rośnie dziko na suchych i skalistych zboczach na południu Europy i w Azji Zachodniej. W Polsce ten niewielki krzew o różowych i białych, delikatnych

  • Napar z liści malin - kto i po co powinien go pić?

    Napar z liści malin jest znany i ceniony od wieków. Ponieważ liście malin są bogatym źródłem wielu dobroczynnych substancji, naparowi przypisuje się działanie prozdrowotne i właściwości lecznicze. Napar z liści malin - właściwości i działanie Napar z liści malin zawiera garbniki, flawonoidy, kwasy

  • Olej lniany - poznaj jego korzyści i sprawdź, jak go stosować

    Olej lniany - co to jest? Olej lniany powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion lnu zwyczajnego. By był najwyższej jakości, do tłoczenia powinny zostać wybrane najlepszej jakości ziarna, niemodyfikowane genetycznie, z niewielką ilością zanieczyszczeń. W procesie tłoczenia otrzymuje się olej

  • Natka pietruszki. Dlaczego warto ją jeść? Jak hodować natkę w domu?

    Natka pietruszki, część naziemna rośliny z rodziny selerowatych, od wieków jest doceniana ze względu na walory smakowe i właściwości odżywcze. Do Polski trafiła w XVI wieku, natomiast w wielu rejonach świata znajduje zastosowanie już od ponad 2000 lat. W kuchni wykorzystuje się zarówno świeże, jak i