pomidory

Więcej o:

pomidory

  • Pomidor

    jedna z najlepszych rzeczy, jaka trafiła do Europy po odkryciu przez Kolumba Ameryki. Pomidory są niezwykle smaczne, zdrowe i stanowią podstawę wielu ulubionych przez wszystkie pokolenia potraw (jak choćby najpopularniejszej w Polsce zupy pomidorowej). Dużo się ich używa w

  • Pomidory faszerowane Serkiem Wiejskim

    Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy Czas przygotowania: ok. 15min Liczba porcji: 5 porcji Poziom trudności: Łatwy Składniki: dojrzałe pomidory - 5 średnich sztuk wieża bazylia - 1 pęczek Serek Wiejski lekki od OSM Piątnica 150g - 2 szt. - kukurydza konserwowa - 1/2

  • Pomidory - dlaczego, jak i z czym je jeść?

    Pomidory często goszczą na naszych stołach. To bardzo dobrze, ponieważ nie tylko doskonale smakują, ale i są koktajlem witaminowym. Pomidory pierwotnie rosły w Ameryce Południowej. Do Europy trafiły na początku XVI wieku wraz z odkryciami Kolumba. Początkowo traktowano je jako roślinę ozdobną. Dziś

  • Rozszerzanie diety dziecka - gotowe dania dla niemowląt HiPP BIO

    pomidorami i cielęciną BIO, Ziemniaczki z kurczakiem w pomidorach BIO lub Kaszę bulgur z warzywami, mango i kurczakiem BIO. Za to już po 11. miesiącu życia dziecko może zjeść na obiadek Kaszę bulgur z warzywami, cieciorką i wołowiną BIO, Spaghetti Bolognese BIO czy Risotto warzywne z delikatnym indykiem BIO