pomidory

Więcej o:

pomidory

  • Pora na pomidora, czyli przepisy na dania dla juniora

    Bruschetta z pomidorami 4 kromki pszennego chleba 2 pomidory garstka liści bazylii sól, pieprz ząbek czosnku 3 łyżki oliwy odrobina parmezanu (niekoniecznie) Opiecz kromki chleba w tosterze lub na grillu. Pokrój pomidory w drobną kostkę, wymieszaj z porwanymi liśćmi bazylii. Posól, dopraw pieprzem

  • Pomidory - dlaczego, jak i z czym je jeść?

    Pomidory często goszczą na naszych stołach. To bardzo dobrze, ponieważ nie tylko doskonale smakują, ale i są koktajlem witaminowym. Pomidory pierwotnie rosły w Ameryce Południowej. Do Europy trafiły na początku XVI wieku wraz z odkryciami Kolumba. Początkowo traktowano je jako roślinę ozdobną

  • Pomidory faszerowane Serkiem Wiejskim

    Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy Czas przygotowania: ok. 15min Liczba porcji: 5 porcji Poziom trudności: Łatwy Składniki: dojrzałe pomidory - 5 średnich sztuk wieża bazylia - 1 pęczek Serek Wiejski lekki od OSM Piątnica 150g - 2 szt. - kukurydza konserwowa - 1/2

  • Pomidor

    jedna z najlepszych rzeczy, jaka trafiła do Europy po odkryciu przez Kolumba Ameryki. Pomidory są niezwykle smaczne, zdrowe i stanowią podstawę wielu ulubionych przez wszystkie pokolenia potraw (jak choćby najpopularniejszej w Polsce zupy pomidorowej). Dużo się ich używa w kuchni śródziemnomorskiej

  • Pomidory Bio

    Apetyt na pomidory trwa przez cały rok, ale te pachnące, zerwane prosto z krzaka możemy dostać jedynie latem. Co robić w pozostałe miesiące? Pomidory kupowane na zimowy obiad, kiedy za oknem leży śnieg, to zaprzeczenie prawom natury. Warzywo nie pachnie i nie ma żadnego smaku

  • Czy to poważna alergia?

    Czy to poważna alergia? Moja córka uwielbia pomidory. Niestety zauważyliśmy, że czasem występuje u niej uczulenie po kontakcie soku ze skórą (np. gdy córeczka dotyka buzi palcami ubrudzonymi pomidorem). Objawia się to czerwonymi plamami, które znikają chwilę po przemyciu wodą. Sytuacje nie zdarzały

  • Warzywne triki

    CHŁODNIK POMIDOROWY 2 dojrzałe pomidory kilka łodyżek szczypiorku kilka listków świeżej bazylii łyżeczka oliwy Pomidory zalej wrzątkiem, po minucie wyjmij i obierz ze skóry. Przekrój je na pół, usuń pestki, a miąższ pokrój na kawałki, a następnie zmiksuj. Bazylię i szczypiorek opłucz, osusz

Copyright © Agora SA