drożdżówka

Więcej o:

drożdżówka

  • Mama pokazała paragon za drożdżówki: "No i o co tyle krzyku?"

    Kobieta opisała, że w czasie urlopu, obiady jadali na mieście, ale śniadania i kolacje przygotowywał sama, gdy rodzina szła na plażę, zabierali ze sobą drożdżówki.   Kupiłam cztery drożdżówki i byłam przygotowana, że zapłacę za nie jak za zboże, tymczasem cena miło mnie zaskoczyła. 4,35 zł za sztukę

  • Jagodzianka

    Drożdżowa słodka bułka z jagodowym farszem, rzecz dobra od święta, ale jako deser, a nie zamiennik posiłku. Ani dzieci, ani dorośli nie powinni jeść drożdżówki zamiast śniadania - porządny posiłek musi zawierać odpowiednią dawkę witamin, minerałów, błonnika itd.

  • Marmolada

    Przetwór owocowy z dużą zawartością cukru (powyżej 50 proc. w masie produktu). Do smarowania pieczywa, przekładania ciast, nadziewania drożdżówek... Niektórzy za nią przepadają, ale jest naprawdę strasznie słodka. Lepszy jest dżem niskosłodzony, a najlepsze - uprażone w domu owoce, tak aromatyczne

  • Z pełnego przemiału

    Białe pieczywo czy słodkie drożdżówki podawajmy dziecku jak najrzadziej. Podstawą zdrowego żywienia powinny być produkty zbożowe z pełnego przemiału, a więc pieczywo ciemne, typu graham itp. Proszę zachęcać synka do nich, dając samej dobry przykład. Może Pani też ukryć ciemny chleb w powodzi

  • Pieczywo

    źródłem węglowodanów i że kanapka nie jest jedynym pomysłem na śniadanie czy kolację. Jedzmy pieczywo 1-2 razy dziennie, a do pozostałych posiłków serwujmy kasze, płatki, makarony, ryż, wafle ryżowe czy kukurydziane. Weźmy pod uwagę także, że sama kajzerka czy drożdżówka nie jest pełnowartościowym drugim

Copyright © Agora SA