słodzik

Więcej o:

słodzik

  • Słodzik i jego najpopularniejsze odmiany

    Słodzik - czy jest szkodliwy dla zdrowia? Poznaj różnice miedzy poszczególnymi odmianami słodzika. Suklaroza Suklaroza (splenda) - ta odmiana produkowana jest z cukru, jednak przechodzi chemiczną metamorfozę, w wyniku której nie jest wchłaniana przez organizm. Uznawana jest za bezpieczną dla kobiet

  • Tyle słodyczy, a zero kalorii

    obydwu na bazie aspartamu, najpopularniejszego ze słodzików, wynalezionego w 1965 r. W 1996, po długotrwałych sporach dotyczących ewentualnej szkodliwości, dopuszczono go do sprzedaży najpierw w USA, potem w innych krajach, także w Unii Europejskiej. I Sweet Time, i Sweet Top są niesłychanie

  • Trzeci wymiar odświeżania

    Gumy Mentos Cena: 6,29 zł (butelka 44 g), 1,99 zł (pudełeko 16 g) Opracowanie: ŁF Zdjęcia: materiały promocyjne

  • Dieta: tych 'zdrowych' rzeczy unikaj jak ognia

    Jedynym składnikiem masła orzechowego powinny być orzeszki. Tak twierdzi Keri Gans - dietetyk z Nowego Jorku i wyjaśnia: "Masło orzechowe o niskiej zawartości tłuszczu produkuje się dodając sztucznych słodzików, tylko po to, aby zredukować ilość tłuszczów nasyconych o 0,5 grama oraz kalorii - o 10

  • Co zamiast cukru? Zamienniki cukru - na które warto się zdecydować?

    , które chcą mieć wpływ na swoje zdrowie. Na szczęście w niepamięć odeszły już czasy, kiedy do wyboru mieliśmy jedynie miód albo słodziki. Dziś wachlarz możliwości jest naprawdę szeroki. Co zamiast cukru? Może miód? Miód zawiera mniej więcej tyle samo kalorii co biały cukier, ale ma również pewne ilości wapnia

  • Dieta ciężarnej

    na zagrożenie toksoplazmozą. Sery pleśniowe mogą być źródłem groźnych bakterii, ale tylko wtedy, jeśli są produkowane z niepasteryzowanego mleka. Niezdrowe są słodziki i napoje energetyczne.

  • "Cukrowy haj" nie istnieje? "Zjawisko funkcjonuje tylko w głowie rodzica"

    to jednak do trwałej nadpobudliwości. Badania, które obaliły ten mit przeprowadzono już w latach 90. Naukowe dowody W latach 90. przeprowadzono serię badań, które obaliły związek nadpobudliwości cukrowej. W jednym z nich dzieci spożywały cukier lub sztuczny słodzik. Co ciekawe, nawet gdy dzieci jadły tylko sztuczny

Copyright © Agora SA