sery

  • Wapń z sera żółtego

    Mój synek do czwartego roku życia pił mleko z butelki ze smoczkiem. Wypijał w ten sposób bez oporów nawet dwie szklanki mleka dziennie....

Więcej o:

sery

  • Więcej sera!

    , czyli kawałka sera. To od niego zależy czy odpowiedni poziom zostanie zaliczony. Powodzenia! Podobne gry: Rycerski bieg Lot kontrolowany Szybkie puzzle

  • Jeśli lubisz ser...

    Groszki przepadają za serem żółtym, ale nie zawsze potrafią go dobrze pokroić. Dlatego właśnie postanowiliśmy poszukać odpowiedniego sprzętu, który nam w tym pomoże. I znaleźliśmy! Oprócz tego, że jest poręczny i łatwy w obsłudze, jest również stylowy. Na pewno będzie się świetnie prezentował w

  • Ser pleśniowy - czy jest zdrowy? Kto nie powinien go jeść?

    Ser pleśniowy to gatunek sera wytwarzanego z mleka i podpuszczki. Może być porośnięty niebieską, zieloną lub białą pleśnią. To ona decyduje o jego smaku, barwie, aromacie i konsystencji. Dodatkowo przedłuża trwałość produktu. W sklepach najczęściej spotyka się ser z porostem białej pleśni

  • Sztuka łączenia piwa i sera

    Jak to się dziej, że piwo i ser tak dobrze do siebie pasują? Zwolennicy tego połączenia mają trzy wyjaśnienia. Po pierwsze, oba produkty kojarzą się z kuchnią wiejską - przed długie lata gospodynie wyrabiały własnoręcznie i piwo, i sery na użytek własnej rodziny. Dlatego regionalne piwa przeważnie

  • Sery z polskich gór

    Jest świetny polski Bursztyn, sery korycińskie, tylko o sery z Podhala trudno jak diabli. Każdy słyszał o oscypku, ale w sklepach prawdziwego oscypka nie uświadczysz. Trzeba szukać po targowiskach, dogadywać się ze sprzedawcami, żeby kupić prawdziwy podhalański ser. A przecież nie tylko z oscypka

  • Wapń z sera żółtego

    To, że Pani syn uwielbia masło, może świadczyć o tym, że w diecie otrzymuje zbyt mało tłuszczu i częściowo z tego powodu słabo przybiera na wadze. Jeśli zaś chodzi o ser żółty, to 50 g dziennie powinno dostarczyć wystarczającej ilości wapnia. Jeśli jednak synek nie jest w stanie zjeść takiej ilości

  • Alkohol w kuchni: jak dobrać wino do sera

    Feta: idealnym towarzyszem będzie lekkie, młode wino o owocowym bukiecie - powiedzmy Beaujolais. Pamiętajcie tylko, że nie chodzi o mazisty ser fetopodobny, który można dostać w Polsce, a o prawdziwą fetę grecką. fot. Gregory Gerber/Shutterstock Cheddar: dojrzałe odmiany tego sera świetnie smakują

  • Ser, lody, mydło - a wszystko z kobiecego mleka!

    Zanim jednak do mamek i sera dojdziemy, zacznijmy od podjadaczy naturalnego pokarmu, czyli dorosłych mężczyzn. Statystycy nie badali tego zjawiska, więc trudno określić jego skalę. Na forach internetowych całkiem jest jednak sporo młodych kobiet, które opowiadają, że ich mężowie czasami dolewają

  • Sery

    cała rodzina przetworów mlecznych, codziennie goszczących na naszych stołach. Różnią się nie tylko smakiem i konsystencją, ale także walorami odżywczymi, szczególnie zawartością cennego dla rozwoju kości i zębów wapnia. Najpopoluarniejsze u nas gatunki to: Sery białe (twarogowe) pyszne i w Polsce

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.