Składniki:
Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo, obierz, przekrój wzdłuż. Wyjmij delikatnie żółtka i przełóż je do miski. Rozgnieć widelcem, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę szynkę. Wymieszaj. Dodaj natkę, szczypiorek (możesz pominąć te dodatki, jeśli dziecko nie przepada za nimi), dopraw do smaku i wymieszaj wraz z majonezem i musztardą. Połówki jajek wypełnij farszem. Udekoruj rzodkiewką i szczypiorkiem.
Składniki:
Przygotowanie: Ugotuj jajka na twardo. Obierz ze skorupek i przekrój na pół. Wyjmij żółtka, przełóż je do miski. Pieczarki umyj, obierz i pokrój drobno. Podsmaż je na patelni, na oleju, wraz z czosnkiem. Powinny być lekko zarumienione. Wystudź. Dopiero wystudzone wymieszaj z żółtkami i majonezem. Dodaj pietruszkę i dopraw do smaku solą i pieprzem. Farsz nakładaj do połówek białek.
Składniki:
Przygotowanie: Ugotuj jajka na twardo. Obierz ze skorupek i przekrój na pół. Wyjmij żółtka, przełóż je do miski. Żółtka rozgnieć widelcem. Suszone pomidory pokrój drobno lub zblenduj na gładką masę. Wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw do smaku i przełóż do połówek białek. Udekoruj szczypiorkiem lub pietruszką.