Składniki:
Składniki na sos tatarski:
Przygotowanie: Zwiń szynkę w ruloniki i ułóż na półmisku. Ugotuj jajka w międzyczasie. Na talerzu, wokół szynki, rozkładaj pokrojone korniszony, połówki jajek i marynowane grzyby. Posyp wszystko pokrojonym drobno szczypiorkiem oraz posiekaną drobno cebulą. Przygotuj sos tatarski. Wszystkie składniki pokrój w bardzo drobną kostkę. Wymieszaj z kilkoma łyżkami majonezu i dopraw do smaku solą i pieprzem. Polej sałatkę.
Składniki:
Przygotowanie: Ugotuj jajka na twardo. Po przestudzeniu obierz je i włóż do pojemnika blendera. Pokrój drobno szczypiorek. Zmiksuj jajka z majonezem, musztardą i przyprawami. Na koniec dodaj szczypiorek i wymieszaj pastę łyżką.
Składniki:
Przygotowanie: Ugotuj jajka i przestudź je. Dopiero wtedy obieraj ze skorupek. Przekrój je na pół i wyjmij delikatnie żółtka. Żółtka zblenduj razem z groszkiem i przeprawami. Następnie dodaj serek mascarpone. Gładką masą faszeruj jajka.