Ekologiczna oliwa

Życie w symbiozie ze środowiskiem naturalnym może być łatwe. Droga, której szukamy do lepszego zrozumienia świata i nas samych prowadzi do ekologicznych rozwiązań, bo to one czerpią z natury i dają jej coś w zamian. Wychodząc naprzeciw ekologii, włoska marka Carapelli wprowadza na rynek prawdziwy owoc natury.

Producenci żywności ekologicznej oprócz nacisku na wysokie parametry jakościowe produktów, skupiają się właśnie na ochronie i dbałości o jakość całego środowiska naturalnego. Żywność wytwarzana jest naturalnymi metodami, w bezpiecznym i czystym środowisku. Nie stosuje się żadnych nawozów sztucznych, syntetycznych środków chroniących roślinę, hormonów wzrostu, ani antybiotyków. Dzięki wyeliminowaniu pestycydów i nawozów sztucznych, uprawa roślin w gospodarstwie ekologicznym nie powoduje zanieczyszczenia wód gruntowych, a gleba zachowuje swoje naturalne składniki pokarmowe.

Smak dojrzałych owoców

Przykładem produktu najwyższej klasy, pochodzącego z upraw ekologicznych jest oliwa z oliwek HOC, renomowanej włoskiej firmy Carapelli.

Oliwa z oliwek HOC firmy Carapelli to kwintesencja dobrego smaku i zdrowia. Oliwa wytworzona jest z oliwek, które rosły w naturalnych warunkach, niczym nie napędzane, nie przyspieszane i nie modyfikowane genetycznie. Oliwa HOC to całkowicie naturalny produkt. Oliwa posiada smak dojrzałych owoców z łagodnym pikantnym akcentem.

Oliwa z oliwek HOC jest polecana wszystkim pasjonatom zdrowego i smacznego jedzenia bez sztucznych składników. Dodatkowo kosztując oliwę HOC mamy świadomość, że w żaden sposób nie przyczyniamy się do degradacji środowiska naturalnego. Wysokiej jakości produktu strzeże butelka wykonana ze specjalnego szkła AG, które sprzyja lepszemu przechowywaniu oliwy.

Litrowa oliwa z oliwek HOC firmy Carapelli kosztuje około 34 zł.

Dystrybucja: www.northcoast.com.pl

Więcej o:
Copyright © Agora SA