Apetyt na pomidory trwa przez cały rok, ale te pachnące, zerwane prosto z krzaka możemy dostać jedynie latem. Co robić w pozostałe miesiące?
Pomidory kupowane na zimowy obiad, kiedy za oknem leży śnieg, to zaprzeczenie prawom natury. Warzywo nie pachnie i nie ma żadnego smaku. Co więcej, dla uzyskania pięknego koloru i w celu zapewnienia szybkiego wzrostu roślina szprycowana jest chemicznymi składnikami. Po takich zabiegach pomidor nie jest ani zdrowy, ani smaczny. Jak znaleźć rozsądne wyjście z tej sytuacji?
Rozwiązaniem są z pewnością produkty ekologiczne. Poprzez wyeliminowanie pestycydów i nawozów sztucznych, uprawa roślin w gospodarstwie ekologicznym nie powoduje zanieczyszczeń wód gruntowych, a gleba zachowuje swoje naturalne właściwości odżywcze.
Wychodząc naprzeciw ekologii i będąc w zgodzie z naturą renomowana włoska firma CIRIO, specjalizująca się w wyrobach pomidorowych, wprowadza na rynek produkty najwyższej klasy, pochodzące z upraw ekologicznych.
Sygnowane marką CIRIO bio pomidory widziały prawdziwe promienie słoneczne, a nie sztuczne światło. To rośliny dojrzewające w naturalnych, włoskich pejzażach z oddalonym horyzontem, a nie zamknięte w szklarni. Niczym nie napędzane, nie przyspieszane i nie modyfikowane genetycznie. Pomidory zrywane są z krzaka w momencie, kiedy mają najwięcej witamin i składników odżywczych. Dzięki temu dostarczają nam wiele witamin z grupy A, B i C, a także mnóstwo potasu i żelaza. Tak wyhodowane pomidory zachowują nienasycone kwasy tłuszczowe i pektynę, które odpowiadają za obniżenie cholesterolu w naszym organizmie. Nie podsycane żadnymi sztucznymi barwnikami swój intensywny, czerwony kolor, zawdzięczają substancji o nazwie likopen, która posiada niezwykłą moc w profilaktyce jednej z najczęściej pojawiających się odmian nowotworu u mężczyzn - raka prostaty.
Dostępne produkty w gamie Bio Cirio to: przecier pomidorowy BIO, 700 gram kosztuje 8 zł oraz pomidory w kawałkach w puszce o pojemności 400 gram kosztują 5 zł.
Dystrybucja: www.northcoast.com.pl