natka pietruszki

Więcej o:

natka pietruszki

  • Natka pietruszki. Dlaczego warto ją jeść? Jak hodować natkę w domu?

    cykl menstruacyjny, uśmierza ból miesiączkowy, chroni przed chorobami: ogranicza ryzyko rozwoju miażdżycy, choroby niedokrwiennej serca, zmniejsza ryzyko zawału serca i udaru mózgu, ma działanie przeciwnowotworowe. Pietruszka, jak i natka pietruszki, zalecana jest osobom, które zmagają się z różnymi

  • Rośliny trujące z polskich łąk, podwórek i lasów. Dzieci muszą ich unikać

    pietruszką, a to ze względu na podobieństwo jego młodych listków do natki pietruszki lub trybuli. Od natki odróżnia go ostry zapach podobny do czosnku. Wydziela się po zgnieceniu rośliny. A błyszczące liście blekotu pomogą odróżnić go od trybuli. Ten chwast jest szczególnie problematyczny, bo często pojawia

  • Sałatki na Wielkanoc - menu wielkanocne. Proste i szybkie w przygotowaniu

    kopiastych łyżki musztardy miodowej ogórek konserwowy natka pietruszki. Przygotowanie: Wcześniej należy ugotować na twardo 10 jajek. Następnie wyodrębnić same żółtka. Z tuńczyka i kukurydzy wylać wodę, a ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Ogórek konserwowy pokroić w kostkę. Składniki najlepiej układać

  • Letnie przepisy idealne na co dzień i od święta

    ) mleka kokosowego drobno posiekana kolendra bądź natka pietruszki sól, pieprz i pół łyżeczki curry Trawę cytrynową rozgnieć (np. uderzając trzonkiem noża), zalej szklanką wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez kilkanaście minut. Obrane warzywa pokrój i przesmaż na 2-3 łyżkach oliwy (uważaj

  • Smaczne korzonki

    Marchewkowy omlet marchewka łyżka oleju do smażenia 3 jajka sól, pieprz, szczypta cynamonu posiekana natka pietruszki i gałązki do dekoracji Marchewkę obierz, opłucz, zetrzyj na tarce. Podsmaż na oleju. Gdy zmięknie, dodaj roztrzepane jajka oraz przyprawy. Chwilę smaż na dużym ogniu, następnie

  • Ryba z pomysłem - propozycje dań

    halibuta lub łososia 4 tortille pszenne 3 marchewki pół białej rzodkwi 100 ml gęstego jogurtu naturalnego Sos: posiekana natka pietruszki posiekany szczypiorek sok z cytryny oliwa sól i pieprz Składniki sosu dokładnie wymieszaj. Umyj i obierz marchewki i rzodkiew, a następnie pokrój oba warzywa w cienkie