Menu dla malucha

Buraczkowa niespodzianka

Ugotowany i zmiksowany buraczek z dodatkiem musu jabłkowego. Palce lizać.

Owocowa fantazja

Słodka gruszka i lekko kwaskowe jabłko utarte i zmieszane. Smakuje nawet dużym dzieciom.

Biało - czerwony budyń

Robimy budyń na mleku modyfikowanym i polewamy go sosem wiśniowym (dojrzałe wydrylowane wiśnie z dodatkiem cukru pudru, zmiksowane na gładką masę).

Kurczę w jogurcie

Ugotowane i ostudzone mięso drobno siekamy i mieszamy z niewielką ilością startego świeżego ogórka, a następnie polewamy naturalnym jogurtem. Naprawdę pyszne.

Złota rybka

Mięso ryby bez ości polewamy odrobiną mleka, wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w piekarniku. Podajemy z ziemniaczanym purée.

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.