Por
kuzyn czosnku, warzywo popularne w polskiej kuchni i świetne zarówno na surowo, jak i po ugotowaniu. W surówkach ma ostry, mocny smak i sporo zalet (zawartość witaminy C, witamin z grupy B, beta-karotenu, fosforu, wapnia). Dobrze smakuje w kremowej zupie, zapiekankach mięsnych, duszony w lekkim sosie beszamelowym. Bez niego trudno o właściwy smak rosołu. Por można podawać niemowlętom od 7. miesiąca życia, w postaci gotowanej, jako dodatek do zup i dań warzywnych.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Egzamin ósmoklasisty. Są trzy duże zmiany. Tomasz Rzymkowski: Analizowaliśmy wszelkie warianty i możliwości
-
Mama 22 dzieci była w ciąży bez przerwy przez ponad 16 lat. "Najkrótszy poród trwał 45 minut"
-
Szkoły zamknięte w woj. warmińsko-mazurskim. Mama 7-latki: Te dzieci są ganiane w tę i we w tę
-
Nauka w klasach 1-3 wraca do trybu zdalnego. Niedzielski: "mały kroczek w tył"
-
Kiedy wrócimy do szkoły? Minister Czarnek: Martwimy się o to, czy nie będziemy musieli zamykać szkół dla klas 1-3
- Pierwsza komunia święta 2021 pod znakiem zapytania. "Dla bezpieczeństwa należałoby je przesunąć"
- Nabór tekstów do 7. edycji Piórka trwa. "Jest o co się starać" - zapewnia laureatka poprzedniej edycji
- Nigdy nikt nie pokazał tak prawdziwie, jak wygląda karmienie piersią. Ta reklama poruszyła matki. "Popłakałam się"
- Obowiązkowe lektury egzamin ósmoklasisty 2021. Zostało dziewięć pozycji [TERMINY]
- Ulga podatkowa dla młodych. Komu przysługuje tzw. zerowy PIT?