1. I trymestr ciąży

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
  2. II trymestr ciąży

    1. 15
    2. 16
    3. 17
    4. 18
    5. 19
    6. 20
    7. 21
    8. 22
    9. 23
    10. 24
    11. 25
    12. 26
    13. 27
  3. III trymestr ciąży

    1. 28
    2. 29
    3. 30
    4. 31
    5. 32
    6. 33
    7. 34
    8. 35
    9. 36
    10. 37
    11. 38
    12. 39
    13. 40
  4. I rok życia

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
    15. 15
    16. 16
    17. 17
    18. 18
    19. 19
    20. 20
    21. 21
    22. 22
    23. 23
    24. 24
    25. 25
    26. 26
    27. 27
    28. 28
    29. 29
    30. 30
    31. 31
    32. 32
    33. 33
    34. 34
    35. 35
    36. 36
    37. 37
    38. 38
    39. 39
    40. 40
    41. 41
    42. 42
    43. 43
    44. 44
    45. 45
    46. 46
    47. 47
    48. 48
    49. 49
    50. 50
    51. 51
    52. 52

Podaj: planowaną datę porodu lub datę urodzin dziecka

Olej

Ten, którego używamy w kuchni to płynny tłuszcz pochodzenia roślinnego. Najczęściej stosujemy olej z rzepaku, słonecznika, soi, oliwek, kukurydzy, ale są także oleje z pestek winogron, dyni, brzoskwini, z rozmaitych orzechów. Różnią się zawartością kwasów tłuszczowych - dobrze by dużo było wielo- i jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, a jak najmniej nasyconych (tu bardzo korzystnie wypada skład oleju rzepakowego niskoerukowego, zwanego obecnie "oliwą północy"). Najlepsze są oleje tłoczone na zimno - zachowują cenne właściwości i charakterystyczny smak roślin. Dobrej jakości olej, właściwie przechowywany (chroniony przed światłem i wysoką temperaturą) to tłuszcz zalecany dla dzieci. Można go stosować zarówno na zimno, jak i do smażenia, pieczenia, gotowania. Pamiętajmy jednak, że podgrzewanie niszczy cenne składniki, więc jeśli proces przygotowania potrawy daje nam taką możliwość, najlepiej piec lub gotować bez tłuszczu, a kapkę dobrego oleju dodawać do gotowej już potrawy.