Imbir
Jego wyrazisty smak, charakterystyczny dla potraw kuchni azjatyckich, może być inspiracją dla amatorów kuchni fusion. Warto skosztować świeżego imbiru - pysznie smakuje wrzucony do filiżanki herbaty zamiast cytryny, wyśmienity jest także imbir marynowany. Sproszkowany uzupełni smak warzywnych mieszanek, zup, niektórych deserów, pierników. Niewielkie ilości imbiru można podawać dziecku, gdy skończy rok, ale nie za dużo, bo smak może być dla niego zbyt ostry. Warto wiedzieć, że imbir (np. w postaci herbatki imbirowej) ma działanie przeciwwymiotne, może pomóc przy chorobie lokomocyjnej.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Zapomnimy o 500 plus? Będzie Bezwarunkowy Dochód Podstawowy? To aż 1200 zł dla dorosłego, 600 zł dla każdego dziecka
-
Jak powstają rankingi? "Wykopuje się ucznia ze szkoły, żeby nie zaniżał statystyk"
-
Joanna Koroniewska pozuje z mężem i córką. "Parcie na szkło wyssała z mlekiem matki"
-
Kiedy wracamy do szkoły 4-8? Adam Niedzielski: Będziemy obserwować wzrost zakażeń w kolejnych dniach
-
Skandaliczne potraktowanie włoskiej uczennicy podczas zdalnego nauczania. Nastolatka odpowiadała z zakrytymi oczami
- Dni wolne od szkoły 2021. Kiedy i jak zorganizować wycieczkę rodzinną? Pamiętaj o restrykcjach
- Kiedy klasy 1-3 wrócą do szkoły? Wirusolog prof. Gut: Na tę chwilę nie widzę szans, aby otworzyć szkoły
- Dlaczego przeciwne ładunki elektryczne się odpychają? To zjawisko łatwo zbadać na włosach
- Łamigłówki. Tym razem liczy się nie wiedza, lecz logiczne myślenie. Dasz sobie radę?
- Lara Gessler pokazała uroczy gest Neny. Wiadomo, po kim jej córka ma dryg do muzyki