Gołąbki
Nasze polskie, swojskie robi się z liści kapusty, które zgrabnie zwinięte kryją w sobie pyszny farsz, np. z mięsa, ryżu, pieczarek, kaszy gryczanej... Grecy mają swoją wersję tej potrawy - dolmadakia to malutkie gołąbki zwijane z liści winogron z nadzieniem z ryżu, mięsa, cebuli, ziół, duszone w lekko cytrynowym wywarze.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Komunia 2021- czy się odbędzie? Minister zdrowia podał orientacyjną datę
-
Klaudia Halejcio zdradza imię dziecka. "Nie znamy nikogo, kto by się tak nazywał"
-
Bezwarunkowy Dochód Podstawowy, czyli 1200 zł dla dorosłego, 600 zł dla dziecka. 51 proc. Polaków poparło pomysł, ale potem zmienili zdanie
-
Dr Paweł Rajewski o powrocie do szkół: Bezpieczniej byłoby zachować nauczanie zdalne do końca roku szkolnego
-
Do kiedy są zamknięte przedszkola? Nieoficjalnie: Rząd może przedłużyć restrykcje
- Anna Lewandowska od roku stosuje metodę Marie Kondo. Pokazała, czym bawią się jej córki
- Polska lekarka zbiera na tablety dla dzieci w Indiach. "Żebrzemy dla tych dzieci, żeby one nie musiały żebrać"
- Obostrzenia po 18 kwietnia. Wrócą szkoły, ale w systemie hybrydowym? Andrzej Duda: Chcemy bardzo ostrożnie podejmować dalsze kroki
- "Super bliźniaki" zostały poczęte w odstępie dwóch tygodni. Ich historia jest niesamowita
- Emerytura stażowa 2021. Nie została jeszcze wprowadzona z konkretnego powodu