Flan
Smaczny i wykwintny deser popularny na południu Europy. Ma konsystencję przypominającą mleczną galaretkę. Receptury są różne, przeważnie do przyrządzania flanu używa się mleka, jajek i cukru oraz dodatków smakowych (karmel, wanilia, czekolada, kokos), ale można go przygotować także w wersji wytrawnej (z warzyw, śmietanki, jajek) i podawać do gorących posiłków lub jako zimną przekąskę. Flan piecze się w piekarniku w kąpieli wodnej - najczęściej w małych foremkach umieszczonych na blasze wypełnionej wodą.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Bezwarunkowy dochód podstawowy. Od kiedy? Równo 1200 zł dla każdego, 600 zł dla dzieci
-
Szkoły zamknięte do końca roku 2021? Przemysław Czarnek: Prędzej czy później ten powrót nastąpi
-
Matki w czasach pandemii. Samotne, zapracowane i totalnie za wszystko odpowiedzialne
-
Ulga na dziecko 2021. Nawet 4 tys. złotych dla rodziców, którzy spełnią określone warunki
-
Konferencja ministra zdrowia dzisiaj? Nowe obostrzenia będą prawdopodobnie dotyczyć poszczególnych województw
- Przerwa świąteczna - Wielkanoc 2021. Uczniowie mogą nastawić się na dłuższy odpoczynek
- Felieton: co to jest i jak go napisać?
- Ekwiwalent za urlop 2021. Pieniądze za niewykorzystane wolne nie przysługują wszystkim
- Powrót do szkół w Anglii w ostrzejszym reżimie sanitarnym niż w Polsce. "Regularne testowanie, maski i lepsza wentylacja"
- Ulga rehabilitacyjna 2021. Z jej tytułu można odpisać sporo pieniędzy