1. I trymestr ci捫y

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
  2. II trymestr ci捫y

    1. 15
    2. 16
    3. 17
    4. 18
    5. 19
    6. 20
    7. 21
    8. 22
    9. 23
    10. 24
    11. 25
    12. 26
    13. 27
  3. III trymestr ci捫y

    1. 28
    2. 29
    3. 30
    4. 31
    5. 32
    6. 33
    7. 34
    8. 35
    9. 36
    10. 37
    11. 38
    12. 39
    13. 40
  4. I rok 篡cia

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
    15. 15
    16. 16
    17. 17
    18. 18
    19. 19
    20. 20
    21. 21
    22. 22
    23. 23
    24. 24
    25. 25
    26. 26
    27. 27
    28. 28
    29. 29
    30. 30
    31. 31
    32. 32
    33. 33
    34. 34
    35. 35
    36. 36
    37. 37
    38. 38
    39. 39
    40. 40
    41. 41
    42. 42
    43. 43
    44. 44
    45. 45
    46. 46
    47. 47
    48. 48
    49. 49
    50. 50
    51. 51
    52. 52

Podaj: planowan dat porodu lub dat urodzin dziecka

Ch這dnik

Idealna zupa na upa造, bo podawana na zimno (byleby nie by豉 lodowata, bo wtedy 豉two przezi瑿i gard這). Ten najbardziej w Polsce popularny - litewski - jest dobrym 廝鏚貫m wapnia, witamin i b這nnika: robi si go ze zsiad貫go mleka (kefiru, ma郵anki, jogurtu) z dodatkiem jaj gotowanych na twardo, og鏎ka, szczypiorku, kopru (mo積a tak瞠 doda rzodkiewki) i ugotowanej na mi瘯ko botwinki. Tradycyjnie robi si go na wywarze mi瘰nym, ale my zach璚amy do zaniechania tej praktyki. Do smaku mo積a doprawi go sol, pieprzem, czosnkiem... Ale pod has貫m "ch這dnik" kryje si ca貫 bogactwo form i smak闚. To przecie tak瞠 hiszpa雟kie gazpacho (baz s tutaj zmiksowane pomidory, papryka, og鏎ki), no i pyszne zimne zupy owocowe przecierane lub z kawa趾ami owoc闚, przyprawiane na r騜ne sposoby.