- w produktach zbożowych (chlebie, bułkach, makaronie), drożdżach piwnych i mięsie, przede wszystkim w wątróbce, wołowinie i białym mięsie drobiowym.
- w mięsie, zwłaszcza w indyku i wołowinie, w produktach zbożowych z pełnego przemiału, jajkach, nasionach dyni i orzechach oraz w mleku.
- w rybach morskich i herbacie oraz w niektórych wodach mineralnych. W kilku miastach Polski (Białystok, Bydgoszcz, Szczecin) woda do picia jest wzbogacana fluorem.
- w mleku, produktach zbożowych, kaszy gryczanej, kakao, czekoladzie, orzechach, migdałach, a także w rybach morskich, grochu, fasoli, zielonolistnych warzywach.
- w ziemniakach i pomidorach, a także w warzywach kapustnych, szpinaku, zielonym groszku i fasoli, kakao, czekoladzie, cytrusach, suszonych śliwkach i morelach.
- najwięcej jest go w mleku i jego przetworach, oprócz tego w jajach, morelach, pomarańczach, śliwkach, jabłkach, natce pietruszki i warzywach kapustnych.
- w chudym czerwonym mięsie, drobiu, podrobach, żółtkach jaj, suszonych owocach (śliwkach, morelach, rodzynkach), burakach oraz warzywach zielonych i strączkowych.