halibut

Więcej o:

halibut

  • Halibut - jakie ma właściwości odżywcze i dlaczego warto go jeść?

    Halibut - kilka słów o drapieżnej rybie morskiej Halibut należy do grona nie tylko bardzo popularnych, ale smacznych ryb. Wyróżnia się delikatnym, łagodnym smakiem, który doceniają zarówno dorośli, jak i dzieci. Ma również bardzo małą liczbę ości, dzięki czemu łatwiej się ją je. Zawiera sporo

  • Halibut

    Ryba morska ceniona z powodu smacznego białego mięsa. Zawiera dużo tłuszczu, ale w wypadku ryb morskich to akurat zaleta, i bogate źródło kwasów omega 3 wspomagających rozwój i pracę układu nerwowego. Uwaga, ma sporo ości! Dzieciom najlepiej podawać halibuta pieczonego w folii, dorośli mogą

  • Ryba z pomysłem - propozycje dań

    halibuta lub łososia 4 tortille pszenne 3 marchewki pół białej rzodkwi 100 ml gęstego jogurtu naturalnego Sos: posiekana natka pietruszki posiekany szczypiorek sok z cytryny oliwa sól i pieprz Składniki sosu dokładnie wymieszaj. Umyj i obierz marchewki i rzodkiew, a następnie pokrój oba warzywa w cienkie

  • Jakie ryby kupować?

    polecana to m.in.: czarniak, dorsz bałtycki (stado wschodnie), karp, łosoś pacyficzny, morszczuk plamiak, pstrąg, szprot Gatunki, których spożycie należy ograniczyć: dorsz bałtycki (stado zachodnie), flądra, halibut, łosoś norweski, makrela, mintaj, śledź, tuńczyk Gatunki zagrożone wyginięciem: dorada

  • Dania świąteczne

    i sosem, który zgęstniał po odparowaniu. Halibut z bakaliami 4 filety z halibuta (po 150-200 g każdy) łyżka oliwy 3 łyżki masła 2 szalotki pół łodygi selera naciowego łyżka drobnych rodzynek 2 łyżki łuskanych orzechów włoskich łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Rodzynki namocz i odsącz. Seler

  • Menu na komunię - co podać na przyjęcie komunijne

    ), pieczenie z sosem, a także łosoś, dorsz, sandacz bądź halibut zapiekane pod pierzynką. Co z potrawami bezmięsnymi? Możesz podać zapiekaną cukinię z mozarellą czy faszerowane na ostro pieczarki. Dzieła dopełni purée ziemniaczane, fantazyjny ryż (np. barwiony lub z warzywami) czy zapiekane ziemniaczki. Kropką

Copyright © Agora SA