Witamina K w opatentowanej postaci VitaMK7®, to jedno z najlepszych naturalnych źródeł witaminy K, bardzo dobrze przyswajalnej, przebadanej oraz o udokumentowanym działaniu zaopiniowanym przez EFSA (Europejska Agencja d.s. żywności).
VitaMK7® pozyskiwana jest w drodze fermentacji Bacillus Subtilis Natto i przy użyciu obojętnego chemicznie CO-2. Menachinon.
Naturalna witamina K z fermentacji bakterii Bacillus Subtillis Natto. Opatentowana postać (VitaMK7®) w oliwie z oliwek Extra Virgin z pierwszego tłoczenia - Certyfikat (ORGANIC)
Działanie witaminy K2+D3:
Witamina K w opatentowanej postaci VitaMK7®, to jedno z najlepszych naturalnych źródeł witaminy K, bardzo dobrze przyswajalnej, przebadanej oraz o udokumentowanym działaniu zaopiniowanym przez EFSA (Europejska Agencja d.s. żywności).
VitaMK7® pozyskiwana jest w drodze fermentacji Bacillus Subtilis Natto i przy użyciu obojętnego chemicznie CO-2. Menachinon -7 będący naturalnym źródłem Witaminy K marki Avitale pochodzi od jedynego producenta Europej-skiego.
Olejek z dzikiego oregano jest bogatym źródłem witaminy A i C, flowanoidów i fenoli, w tym karwakrolu, który jest dobrze znanym każdemu aromatem oregano. Zawartość karwakrolu zależna jest od chemotypów roślin, podgatunków, ale także od regionu, jakości zbiorów, użytych części rośliny, a nawet dokładnego czasu zbioru oregano. Najbardziej popularne jest stężenie 60-70proc.. Wyższe stężenia można uzyskać wyłącznie przy zastosowaniu innowacyjnych procesów rektyfikacyjnych. Rektyfikacja zwana też destylacją frakcyjną - z fizycznego punktu widzenia jest kaskadową destylacją (wielopoziomową), w której każdy stopień procesu jest zasilany produktem (destylatem) poprzedniego procesu. Proces ten powtarza się aż do uzyskania oczekiwanego stężenia. Niższe, jak i wyższe stężenia karwakrolu to mixy naturalnych olejków wraz z syntetycznym karwakolem uzyskiwanym z D-limonenu. Syntetyczne oleje mają inny zapach i inaczej smakują. Oleje z oregano, występujące jako mix naturalnego i syntetycznego karwakolu, zawierają do 35 proc. naturalnego oraz 65% syntetycznego karwakrolu.
Dzikie oregano w kroplach marki Avitale® to w 100 proc. naturalny olej z oregano o wysokiej i wyjątkowo rzadko spotykanej zawartości karwakrolu 90 proc. - tylko i wyłącznie naturalnego karwakrolu. Uzyskanie takiego stężenia możliwe jest dzięki zastosowaniu procesu "rectification/stripping" (frakcjonowanie w oparciu o względną lotność składników) oraz zastosowanie odpowiednich części roślin do jego produkcji.
Właściwości witaminy D:
Witamina D marki Avitale polecana jest również do spożycia przez wegan oraz wegetarian. Witamina D Avitale spełnia wymogi CLEAN LABEL – nie zawiera sztucznych i technologicznych dodatków, barwników oraz konserwantów. Wytworzona w sterylnych warunkach zgodnych z najwyższymi światowymi standardami jakości HACCP i GMP.
Quali®-C to jedyna opatentowana postać witaminy C na rynku europejskim. Quali®-C to jedyna witamina C w postaci kwasu L askorbinowego produkowana w Europie, a dokładnie w Szkocji.
Quali®-C to również wysoka jakość farmaceutyczna, wysoka czystość oraz powtarzalne parametry każdej serii produktu, kontrolowane, mierszone i badane na każdym etapie wytwarzania.