Pomidory faszerowane Serkiem Wiejskim

Zdrowe, sprawdzone i nieskomplikowane śniadanie? To możliwe! Przełam poranną rutynę i postaw na oryginalny przepis. Pożywną propozycją będą apetyczne Pomidory faszerowane serkiem wiejskim. Przygotujesz je szybko, a do tego staną się ozdobą talerza.

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Czas przygotowania: ok. 15min

Liczba porcji: 5 porcji

Poziom trudności: Łatwy

Składniki:

dojrzałe pomidory - 5 średnich sztuk

wieża bazylia - 1 pęczek

Serek Wiejski lekki od OSM Piątnica 150g - 2 szt.

- kukurydza konserwowa - 1/2 puszki

- czosnek -1 ząbek

- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Pomidory umyć, odciąć kapelusze i wydrążyć miąższ. Do serka wiejskiego dodać posiekaną bazylię, rozdrobniony czosnek, odsączoną z płynu kukurydzę, oraz przyprawy do smaku. Całość wymieszać. Dno pomidorów wypełniać warstwowo: wcześniej przygotowanym serkiem (1 łyżka), posiekanym miąższem pomidorów (bez nadmiaru wody) i ponownie serkiem. Tak przygotowane przykryć kapeluszami.

Smacznego!

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.