Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy
Czas przygotowania: ok. 15min
Liczba porcji: 5 porcji
Poziom trudności: Łatwy
Składniki:
dojrzałe pomidory - 5 średnich sztuk
wieża bazylia - 1 pęczek
Serek Wiejski lekki od OSM Piątnica 150g - 2 szt.
- kukurydza konserwowa - 1/2 puszki
- czosnek -1 ząbek
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Pomidory umyć, odciąć kapelusze i wydrążyć miąższ. Do serka wiejskiego dodać posiekaną bazylię, rozdrobniony czosnek, odsączoną z płynu kukurydzę, oraz przyprawy do smaku. Całość wymieszać. Dno pomidorów wypełniać warstwowo: wcześniej przygotowanym serkiem (1 łyżka), posiekanym miąższem pomidorów (bez nadmiaru wody) i ponownie serkiem. Tak przygotowane przykryć kapeluszami.
Smacznego!