Składniki:
2 łyżeczki kawy Inki Bezglutenowej
200 ml mleka
Połówka jabłka
Połówka pomarańczy
2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
Szczypta cynamonu
1 łyżeczka miodu
Przygotowanie:
Mleko zagotuj. Następnie zalej nim dwie łyżeczki kawy Inki Bezglutenowej. Odstaw do ostygnięcia. Do misy blendera wrzuć obraną i pozbawioną gniazda nasiennego połówkę jabłka oraz wyciśnij sok z połowy pomarańczy. Dodaj dwie łyżki ugotowanej kaszy jaglanej i zblenduj wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowaną masę zalej ostudzoną Inką Bezglutenową. Dodaj szczyptę cynamonu i łyżeczkę miodu. Całość ponownie zblenduj. Twoje delikatne piankowe smoothie gotowe. Smacznego.
Inka Bezglutenowa materiały prasowe