Przegrzebki, crème brûlée i purée z selera, czyli wykwintne dania uczestników "MasterChef Junior"

Dzień Dobry TVN/x-news
20.04.2016 16:56
Trudno uwierzyć w to, co się dzieje w tej kuchni. Na żywo, więc nie ma mowy, że dzieci wyręczają dorośli (chociaż wspierają dobrym słowem)w tworzeniu kulinarnych przebojów. Oni już odpadli z programu 'MasterChef Junior', ale dla nas są mistrzami świata!

W kuchni 'Dzień Dobry TVN' gotowali uczestnicy polskiej edycji programu. Zuzia Harapkiewicz i Karol Labuda pod okiem Anny Starmach przygotowali: przegrzebki z sosem winno-maślanym, purée selerowo-waniliowe, crème brûlée z sosem malinowo-miodowo-miętowym, skrzydełka faszerowane kaszą jaglaną, rodzynkami i orzechami oraz krem cytrynowy.

Na tablicy przepisy. Ktoś chce się zmierzyć? Do pomocy można zawsze zaprosić własne dziecko...
Więcej o: