Sezon na grypę i przeziębienie. Co jeść, żeby nie zachorować? (Dzień Dobry TVN/x-news)

25.10.2012 13:32
Katarzyna Bosacka, prowadząca program 'Wiem, co jem', opowiada o produktach wspomagających odporność w okresie przeziębień i grypy. Dziennikarka wyjaśniła też, dlaczego w czasie choroby powinniśmy unikać cukru i produktów mlecznych, a w zamian jeść kiszonki, cebulę i czosnek.
Więcej o:
Komentarze (9)
Zaloguj się
  • tajlerdarden

    Oceniono 43 razy 31

    Skoro wg tej pani wit. C nic nie daje, to po co zaleca sok z czarnej porzeczki, który ma OD GROMA witaminy C? Poza tym mleko i miód też może być różnej jakości. Np. mleko UHT a miód z Chin.... To już wolę najeść się czosnku (polskiego, z działki) i poleżeć pod kocem. A z witaminą C, mam osobiste doświadczenia, jak jestem przeziębiony to łykam nawet i 5g i zawsze szybko choroba mija. Mając na jednej szali słowa pani Bosackiej, a na drugiej słowa dwukrotnego noblisty Linusa Paulinga (nt. witaminy C), stawiam jednak na Paulinga.

  • totalkosmos

    Oceniono 23 razy 19

    A w górnym prawym rogu - "eDziecko zobacz porady, wiedz więcej:
    Seks analny - ból czy przyjemność
    Masturbacja rujnuje związki?
    Czy wygląd waginy ma wpływ na życie seksualne?"

  • ali57

    Oceniono 20 razy 14

    głupoty i babskie gadanie
    z jednej stony unikaj cukru a z drugiej futruje cię węglowodanami
    kiszonki owszem odbudowują właściwą florę bakteryjną ale nic poza
    aby się uodpornić należy dobrze się odżywiać,
    nie należy unikać tłuszczu, tego zakazanego nasyconego, jaj i tłustego mięsa,
    ograniczyć węglowodany w każdej postaci

  • koszmarekopalek

    Oceniono 5 razy 5

    Propolis, ludzie, zażywajcie propolis! Nie ma innego środka tak skutecznego na całą mase dolegliwości jesienno-zimowych. Zażywam propolis plus tran plus czosnek plus cytryna - żadne tera flu czy inne szatańskie mikstury koncernów chemicznych rozwalających wątroby.

  • samon34

    Oceniono 4 razy 4

    obejrzalem caly filmik ale slowa o wymoienionych w opisie rzeczach ( kiszonki, czosnek, cebula ) nie slyszalem a Wy ?

  • virusq2

    Oceniono 9 razy 1

    Do dupe te porady!!!
    Mleko z miodem??? Na co??? Nigdy tego nie pic majac przeziebione gardlo!!!
    A miod to nie cukier prosze pani? Czy pani jest moze z Torunia bo to tam sa" czary mary".Z witaminami uwazac!.
    Lepiej miec ich mniej niz za duzo.Hipervitaminoza jest grozna.Normalnie zapas witamin wystarcza na 3-4 miesiace wiec nie ma obawy ze ich zabraknie.Co do witaminy C moze byc nawet rakotworcza wiec nie przesadzac.Owszem polecam kiszonki,rosolek, maselko,miesko no i tradycyjnie ceple gacie.

  • rossonero9

    Oceniono 11 razy -3

    ja POlecam tajgera i tvn ....

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX