1. I trymestr ciąży

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
  2. II trymestr ciąży

    1. 15
    2. 16
    3. 17
    4. 18
    5. 19
    6. 20
    7. 21
    8. 22
    9. 23
    10. 24
    11. 25
    12. 26
    13. 27
  3. III trymestr ciąży

    1. 28
    2. 29
    3. 30
    4. 31
    5. 32
    6. 33
    7. 34
    8. 35
    9. 36
    10. 37
    11. 38
    12. 39
    13. 40
  4. I rok życia

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
    15. 15
    16. 16
    17. 17
    18. 18
    19. 19
    20. 20
    21. 21
    22. 22
    23. 23
    24. 24
    25. 25
    26. 26
    27. 27
    28. 28
    29. 29
    30. 30
    31. 31
    32. 32
    33. 33
    34. 34
    35. 35
    36. 36
    37. 37
    38. 38
    39. 39
    40. 40
    41. 41
    42. 42
    43. 43
    44. 44
    45. 45
    46. 46
    47. 47
    48. 48
    49. 49
    50. 50
    51. 51
    52. 52

Podaj: planowaną datę porodu lub datę urodzin dziecka

Olga Frycz sama przygotowała jedzenia na przyjęcie córki. W menu libańska sałatka i ciasta Bohosiewicz. Proste i zdrowe!

Olga Frycz urządzała przyjęcie urodzinowe dla swojej córeczki. Aktorka przy przygotowywaniu jedzenia dla gości nie korzystała z pomocy cateringu, lecz ugotowała wszystko sama. To genialna garść inspiracji na zdrowe potrawy dla małych i dużych.

Olga Frycz, mama rocznej Helenki, podjęła się własnoręcznej organizacji przyjęcia urodzinowego dla swojej córki. Sama udekorowała dom i - co najważniejsze - sama przygotowała jedzenie, które ze smakiem zjedli zarówno mali jak i duzi goście. 

Menu na przyjęcie dla dzieci

Przepisy z przyjęcia na roczek, którymi Olga Frycz podzieliła się na Instragramie ze swoimi fanami, nie są trudne do przygotowania i przede wszystkim są zarówno smaczne, jak i zdrowe. 

Libańska sałatka Tabbolueh

Olga Frycz libańską sałatkę Tabbolueh robiła zgodnie ze wskazówkami Anny Starmach z jury "MasterChefa". Jednak przepis na tę potrawę, podobnie jak na naszą sałatkę jarzynową, jest z grubsza uniwersalny, a różni się właściwie doborem przypraw. Jak zrobić taką sałatkę? Kaszę bulgur mieszamy z pomidorami, ogórkiem, cebulą, czosnkiem, miętą i natką pietruszki. Skrapiamy wszystko oliwą i sokiem z cytryny. W wersji Anny Starmach znajdują się także granat czy feta.

Równie prosta do przygotowania i równie pyszna może być też sałatka Panzanella. Jak się ją robi? Zobacz w naszym wideo:

Must have każdej imprezy według Olgi Frycz

Młoda mama nie wyobraża sobie imprezy bez swojej popisowej potrawy, czyli quiche. Wydaje się być niezwykle proste do zrobienia:

Quiche, czyli placek na kruchym cieście na słono z różnymi dodatkami zalany jajeczno-śmietanową masą zrobiłam na pamięć z głowy, bo to moje #musthave każdej organizowanej przeze mnie domówki. W środku była cukinia, suszone pomidory, szpinak, czosnek i cebula oraz feta i koktajlowe pomidory. Ja zawsze cały farsz wcześniej przygotowuje na patelni - pisze Olga Frycz.

Jeśli wolicie przygotować danie, którego nie trzeba dzielić i jeść na talerzyku, świetnie sprawdzą się w takim razie mini tarty. Przepis jest banalny! Zobacz w naszym wideo:

Szybkie  i łatwe przekąski 

Olga Frycz zaserwowała też gościom kilka przekąsek, które są zdrowe i nikt nie powinien mieć problemów z ich przygotowaniem. Między innymi były to pasty, w których maczało się warzywa i pieczywo. To idealna alternatywa dla chrupek i chipsów.

Zobacz w naszym wideo, jak banalny w przygotowaniu jest hummus z orzechami nerkowca: 

Słodkości dla dzieci według Olgi Frycz

Na przyjęciu dla córki Olgi Frycz królował piękny tort śmietanowy (zobacz: Olga Frycz upiekła tort urodzinowy dla córki: Chciałam, żeby było skromnie. Przepis jest naprawdę łatwy!). Nie zabrakło jednak też innych słodkości. Młoda mama przygotowała babeczki czekoladowe z malinami, tace pełne owoców i przede wszystkim jej ulubione tzw. ciastka Kaśki, polecone jej przez Sonię Bohosiewicz. 

Zrobione są z płatków kukurydzianych, masy kajmakowej, słonecznika, orzechów włoskich i chyba dałam jeszcze płatki migdałowe - opisuje Olga Frycz
 

Podobają Wam się takie kulinarne propozycje na przyjęcie dla dzieci? Dajcie znać w komentarzu!

Więcej o:
Skomentuj:
Olga Frycz sama przygotowała jedzenia na przyjęcie córki. W menu libańska sałatka i ciasta Bohosiewicz. Proste i zdrowe!
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX