1. I trymestr ciąży

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
  2. II trymestr ciąży

    1. 15
    2. 16
    3. 17
    4. 18
    5. 19
    6. 20
    7. 21
    8. 22
    9. 23
    10. 24
    11. 25
    12. 26
    13. 27
  3. III trymestr ciąży

    1. 28
    2. 29
    3. 30
    4. 31
    5. 32
    6. 33
    7. 34
    8. 35
    9. 36
    10. 37
    11. 38
    12. 39
    13. 40
  4. I rok życia

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
    15. 15
    16. 16
    17. 17
    18. 18
    19. 19
    20. 20
    21. 21
    22. 22
    23. 23
    24. 24
    25. 25
    26. 26
    27. 27
    28. 28
    29. 29
    30. 30
    31. 31
    32. 32
    33. 33
    34. 34
    35. 35
    36. 36
    37. 37
    38. 38
    39. 39
    40. 40
    41. 41
    42. 42
    43. 43
    44. 44
    45. 45
    46. 46
    47. 47
    48. 48
    49. 49
    50. 50
    51. 51
    52. 52

Podaj: planowaną datę porodu lub datę urodzin dziecka

Królika mięso

dr n. med. Izabella Łazowska-Przeorek
29.12.2008 00:00
Mąż dla naszego półtorarocznego synka kupił mięso z królika. Podzieliłam je na porcje, ale i tak to duże kawałki. Czy jak je ugotuję, to część mogę włożyć w wyparzony słoik i zamrozić?
I ile czasu mogę takie ugotowane zamrożone mięso trzymać, żeby potem bez obaw podać je dziecku? Agata

Może Pani zamrozić zarówno surowe, jak i gotowane mięso, również w postaci gotowego dania, (np. zupy) i w odpowiednim dla siebie czasie rozmrozić i podać dziecku. W ten sposób traci się niewiele wartości odżywczych. To wygodny i bezpieczny sposób przechowywania zapasów jedzenia, znacznie lepszy niż przetrzymywanie resztek w lodówce. W bardzo niskiej temperaturze (-20 st.C) żywność można przechowywać do pół roku.

ZOBACZ TEŻ WIDEO

Skomentuj:
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX