Królika mięso

dr n. med. Izabella Łazowska-Przeorek
29.12.2008 , aktualizacja: 16.12.2008 13:40
A A A Drukuj
Mąż dla naszego półtorarocznego synka kupił mięso z królika. Podzieliłam je na porcje, ale i tak to duże kawałki. Czy jak je ugotuję, to część mogę włożyć w wyparzony słoik i zamrozić?
I ile czasu mogę takie ugotowane zamrożone mięso trzymać, żeby potem bez obaw podać je dziecku? Agata

Może Pani zamrozić zarówno surowe, jak i gotowane mięso, również w postaci gotowego dania, (np. zupy) i w odpowiednim dla siebie czasie rozmrozić i podać dziecku. W ten sposób traci się niewiele wartości odżywczych. To wygodny i bezpieczny sposób przechowywania zapasów jedzenia, znacznie lepszy niż przetrzymywanie resztek w lodówce. W bardzo niskiej temperaturze (-20 st.C) żywność można przechowywać do pół roku.

Brak komentarzy

Redakcja eDziecko.pl

*

Agnieszka Wirtwein-Przerwa

  • redaktorka naczelna
  • agnieszka.wirtwein@agora.pl
  • redaktorka
  • karolina.stepniewska@agora.pl
  • dziennikarka
  • biszewska@yahoo.com
  • dziennikarz, felietonista
  • marcin.sztetter@gmail.com
  • menadżerka od społeczności
  • agata.podrazka@agora.pl
  • administratorka forum
  • zona_mi@gazeta.pl