1. I trymestr ciąży

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
  2. II trymestr ciąży

    1. 15
    2. 16
    3. 17
    4. 18
    5. 19
    6. 20
    7. 21
    8. 22
    9. 23
    10. 24
    11. 25
    12. 26
    13. 27
  3. III trymestr ciąży

    1. 28
    2. 29
    3. 30
    4. 31
    5. 32
    6. 33
    7. 34
    8. 35
    9. 36
    10. 37
    11. 38
    12. 39
    13. 40
  4. I rok życia

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
    15. 15
    16. 16
    17. 17
    18. 18
    19. 19
    20. 20
    21. 21
    22. 22
    23. 23
    24. 24
    25. 25
    26. 26
    27. 27
    28. 28
    29. 29
    30. 30
    31. 31
    32. 32
    33. 33
    34. 34
    35. 35
    36. 36
    37. 37
    38. 38
    39. 39
    40. 40
    41. 41
    42. 42
    43. 43
    44. 44
    45. 45
    46. 46
    47. 47
    48. 48
    49. 49
    50. 50
    51. 51
    52. 52

Podaj: planowaną datę porodu lub datę urodzin dziecka

Jak przemycić mleko do menu dziecka

Mleko, jak wiadomo, można pić. Ale można je również jeść. Kryje się bowiem w wielu różnych daniach.
Suflet

Delikatne danie na bazie mleka, jajek, masła i mąki to porcja wapnia w zupełnie innej postaci.

Kasza manna

Ugotowana na mleku i z dodatkiem owoców będzie idealnym śniadaniem.

Lody

Te mleczne czy śmietankowe są dobrym źródłem wapnia, a 1 kulka to około 40 kcal. Są mniej tuczące niż się sądzi.

Koktajl owocowy

Owoce można zmiksować z mlekiem, jogurtem czy kefirem.

Naleśniki

Można je zrobić na wodzie, ale dużo lepsze są na mleku. Dodatkowo można je polać gęstym jogurtem.

Budyń

Żółtko mieszamy z niewielką ilością mleka, mąką ziemniaczaną, cukrem i wanilią, wlewamy na wrzące mleka i gotowe.

Serek na słodko

Serek naturalny lub gęsty jogurt wystarczy zmieszać z owocami, płatkami migdałów czy wiórkami kokosowymi.

Kakao

Naturalne kakao najlepiej rozrobić ciepłym mlekiem, ale gotowy napój smakuje także po schłodzeniu.

Więcej o: