1. I trymestr ciąży

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
  2. II trymestr ciąży

    1. 15
    2. 16
    3. 17
    4. 18
    5. 19
    6. 20
    7. 21
    8. 22
    9. 23
    10. 24
    11. 25
    12. 26
    13. 27
  3. III trymestr ciąży

    1. 28
    2. 29
    3. 30
    4. 31
    5. 32
    6. 33
    7. 34
    8. 35
    9. 36
    10. 37
    11. 38
    12. 39
    13. 40
  4. I rok życia

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
    15. 15
    16. 16
    17. 17
    18. 18
    19. 19
    20. 20
    21. 21
    22. 22
    23. 23
    24. 24
    25. 25
    26. 26
    27. 27
    28. 28
    29. 29
    30. 30
    31. 31
    32. 32
    33. 33
    34. 34
    35. 35
    36. 36
    37. 37
    38. 38
    39. 39
    40. 40
    41. 41
    42. 42
    43. 43
    44. 44
    45. 45
    46. 46
    47. 47
    48. 48
    49. 49
    50. 50
    51. 51
    52. 52

Podaj: planowaną datę porodu lub datę urodzin dziecka

Sojowy sos

charakterystyczna dla azjatyckiej kuchni przyprawa, wytwarzana poprzez fermentację z ziaren soi, prażonego ryżu, wody i soli. W różnych regionach Azji znajdziemy różne odmiany sosu, od słonych i gęstych aż po słodkie. Tradycyjnie sos sojowy powstaje bardzo długo (fermentacja powinna trwać dwa lata), jednak produkcja masowa zmieniła i czas przygotowania i skład produktu. Trzeba pamiętać, że to przyprawa bardzo słona, dostarcza dużych dawek sodu (którego w diecie i tak mamy nadmiar) i drażni żołądek (w Japonii, gdzie spożycie sosu jest bardzo duże, obfite żniwo zbiera rak żołądka). Nic się nie stanie, jeśli starsze dziecko od czasu do czasu skosztuje wschodniej potrawy doprawionej sojowym sosem, ale w kuchni stosujmy go z umiarem i z rzadka.