1. I trymestr ciąży

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
  2. II trymestr ciąży

    1. 15
    2. 16
    3. 17
    4. 18
    5. 19
    6. 20
    7. 21
    8. 22
    9. 23
    10. 24
    11. 25
    12. 26
    13. 27
  3. III trymestr ciąży

    1. 28
    2. 29
    3. 30
    4. 31
    5. 32
    6. 33
    7. 34
    8. 35
    9. 36
    10. 37
    11. 38
    12. 39
    13. 40
  4. I rok życia

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
    15. 15
    16. 16
    17. 17
    18. 18
    19. 19
    20. 20
    21. 21
    22. 22
    23. 23
    24. 24
    25. 25
    26. 26
    27. 27
    28. 28
    29. 29
    30. 30
    31. 31
    32. 32
    33. 33
    34. 34
    35. 35
    36. 36
    37. 37
    38. 38
    39. 39
    40. 40
    41. 41
    42. 42
    43. 43
    44. 44
    45. 45
    46. 46
    47. 47
    48. 48
    49. 49
    50. 50
    51. 51
    52. 52

Podaj: planowaną datę porodu lub datę urodzin dziecka

Salami

Wędlina, pierwotnie produkowana w północnych Włoszech (potem tradycja jego wytwarzania dotarła także na Węgry) z mięsa osła. Obecnie salami robi się z mięsa wieprzowego i wołowego. Jak sama nazwa wskazuje salami jest bardzo słone (salare - solić), ponadto zawiera mnóstwo tłuszczu i kalorii. Na co dzień lepiej się więc go wyrzekać. Godne polecenia jest za to do kanapek zabieranych na męczące i długie wycieczki - salami jest bardzo trwałe (jego długą przydatność do spożycia przetestowali już rzymscy legioniści). Jeśli podajemy je dzieciom (tym starszym, dla maluchów jest za tłuste i za słone), uważajmy na smakowe posypki na skórce - mogą być bardzo pikantne!