1. I trymestr ciąży

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
  2. II trymestr ciąży

    1. 15
    2. 16
    3. 17
    4. 18
    5. 19
    6. 20
    7. 21
    8. 22
    9. 23
    10. 24
    11. 25
    12. 26
    13. 27
  3. III trymestr ciąży

    1. 28
    2. 29
    3. 30
    4. 31
    5. 32
    6. 33
    7. 34
    8. 35
    9. 36
    10. 37
    11. 38
    12. 39
    13. 40
  4. I rok życia

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
    15. 15
    16. 16
    17. 17
    18. 18
    19. 19
    20. 20
    21. 21
    22. 22
    23. 23
    24. 24
    25. 25
    26. 26
    27. 27
    28. 28
    29. 29
    30. 30
    31. 31
    32. 32
    33. 33
    34. 34
    35. 35
    36. 36
    37. 37
    38. 38
    39. 39
    40. 40
    41. 41
    42. 42
    43. 43
    44. 44
    45. 45
    46. 46
    47. 47
    48. 48
    49. 49
    50. 50
    51. 51
    52. 52

Podaj: planowaną datę porodu lub datę urodzin dziecka

Rolada

najczęściej mięsna, ale może być też na słodko. Prawdziwa rolada to upieczony zrolowany z nadzieniem w środku płat mięsa, często boczku. Rolady mięsne to popisowe dania kuchni śląskiej. Niestety, najczęściej podaje się je w wersji tłustej i kalorycznej, z tłustym sosem. Rolada w wersji słodkiej to przeważnie blat ciasta biszkoptowego z nadzieniem z bitej śmietany, kremu, marmolady czy innego "lepiszcza", niekiedy z dodatkiem owoców. Jeszcze ciepły biszkopt po upieczeniu przekładamy na czystą ściereczkę i zwijamy w rulon, a gdy wystygnie rozwijamy i wewnętrzną stronę smarujemy wybranym nadzieniem, po czym ponownie zwijamy. Im nadzienie mniej tłuste i słodkie, tym lepiej dla naszego zdrowia.