1. I trymestr ciąży

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
  2. II trymestr ciąży

    1. 15
    2. 16
    3. 17
    4. 18
    5. 19
    6. 20
    7. 21
    8. 22
    9. 23
    10. 24
    11. 25
    12. 26
    13. 27
  3. III trymestr ciąży

    1. 28
    2. 29
    3. 30
    4. 31
    5. 32
    6. 33
    7. 34
    8. 35
    9. 36
    10. 37
    11. 38
    12. 39
    13. 40
  4. I rok życia

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
    15. 15
    16. 16
    17. 17
    18. 18
    19. 19
    20. 20
    21. 21
    22. 22
    23. 23
    24. 24
    25. 25
    26. 26
    27. 27
    28. 28
    29. 29
    30. 30
    31. 31
    32. 32
    33. 33
    34. 34
    35. 35
    36. 36
    37. 37
    38. 38
    39. 39
    40. 40
    41. 41
    42. 42
    43. 43
    44. 44
    45. 45
    46. 46
    47. 47
    48. 48
    49. 49
    50. 50
    51. 51
    52. 52

Podaj: planowaną datę porodu lub datę urodzin dziecka

Gulasz



Zawiesiste i sycące danie mięsne. Niestety, najczęściej wykorzystuje się do niego mięso gorszej jakości (tłuste, mniej delikatne) i podroby, przyprawia na ostro i zaprawia ciężkostrawnym sosem. Tak przygotowany gulasz nie nadaje się dla dziecka (dla dorosłych właściwie też nie). Można natomiast zrobić gulasz lżejszy i zdrowszy, na bazie szlachetnego mięsa i warzyw z dodatkiem oleju roślinnego. Sos zamiast mąką możemy zagęścić kleikiem ryżowym lub kukurydzianym albo jajkiem. Ci, którzy nie jedzą mięsa, robią tak zwane gulasze wegetariańskie z dodatkiem soi, kostki sojowej lub tofu. Małym dzieciom (do 3. roku życia) nie powinno się jednak podawać przetworzonych wyrobów sojowych, ale można im

za to serwować soję w ziarnach.