1. I trymestr ciąży

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
  2. II trymestr ciąży

    1. 15
    2. 16
    3. 17
    4. 18
    5. 19
    6. 20
    7. 21
    8. 22
    9. 23
    10. 24
    11. 25
    12. 26
    13. 27
  3. III trymestr ciąży

    1. 28
    2. 29
    3. 30
    4. 31
    5. 32
    6. 33
    7. 34
    8. 35
    9. 36
    10. 37
    11. 38
    12. 39
    13. 40
  4. I rok życia

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
    15. 15
    16. 16
    17. 17
    18. 18
    19. 19
    20. 20
    21. 21
    22. 22
    23. 23
    24. 24
    25. 25
    26. 26
    27. 27
    28. 28
    29. 29
    30. 30
    31. 31
    32. 32
    33. 33
    34. 34
    35. 35
    36. 36
    37. 37
    38. 38
    39. 39
    40. 40
    41. 41
    42. 42
    43. 43
    44. 44
    45. 45
    46. 46
    47. 47
    48. 48
    49. 49
    50. 50
    51. 51
    52. 52

Podaj: planowaną datę porodu lub datę urodzin dziecka

Grecka kuchnia

Zdrowa, smaczna i ciesząca się coraz większą popularnością. Do kanonu przebojów kuchni świata weszły choćby tzatziki (przystawka z tartych ogórków, czosnku, gęstego jogurtu i ziół), grecka sałatka (pomidory, ogórki, cebula przykryte plastrami sera feta i przysypane oregano), moussa-ka (zapiekanka z mięsa, ziemniaków i bakłażanów) i suflaki (szaszłyk). W greckiej kuchni używa się dużo warzyw, oliwy z oliwek, ryb i owoców morza - czyli tego, co najzdrowsze w tzw. diecie śródziemnomorskiej. Grecja cieszy się niską zapadalnością na choroby układu krążenia i nowotwory. Ale uwaga - według najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Komisji Europejskiej Grecy należą do "najcięższych" narodów Europy. Może rzecz w tym, że prócz warzyw i ryb Grecy uwielbiają tłustą fetę, wspaniale przyrządzają pieczenie i pyszne desery?...