1. I trymestr ciąży

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
  2. II trymestr ciąży

    1. 15
    2. 16
    3. 17
    4. 18
    5. 19
    6. 20
    7. 21
    8. 22
    9. 23
    10. 24
    11. 25
    12. 26
    13. 27
  3. III trymestr ciąży

    1. 28
    2. 29
    3. 30
    4. 31
    5. 32
    6. 33
    7. 34
    8. 35
    9. 36
    10. 37
    11. 38
    12. 39
    13. 40
  4. I rok życia

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
    15. 15
    16. 16
    17. 17
    18. 18
    19. 19
    20. 20
    21. 21
    22. 22
    23. 23
    24. 24
    25. 25
    26. 26
    27. 27
    28. 28
    29. 29
    30. 30
    31. 31
    32. 32
    33. 33
    34. 34
    35. 35
    36. 36
    37. 37
    38. 38
    39. 39
    40. 40
    41. 41
    42. 42
    43. 43
    44. 44
    45. 45
    46. 46
    47. 47
    48. 48
    49. 49
    50. 50
    51. 51
    52. 52

Podaj: planowaną datę porodu lub datę urodzin dziecka

Borówka

Owoc pyszny i zdrowy pod każdą postacią. Jednak w różnych regionach Polski nazwa "borówka" kojarzona

jest z różnymi owocami. Może więc oznaczać borówkę czerwoną, zwaną inaczej brusznicą - karmazynowe jagody o cierpkawym smaku, idealne

na galaretkę do mięs, używane chętnie przez Brytyjczyków do sosu cumberland. Może też (np. w Małopolsce) być klasyczną czarną jagodą - tą, którą faszerowane są jagodzianki, tą, która barwi język na czarno i wybornie smakuje ze śmietaną i cukrem. Jest jeszcze borówka wysoka, zwana amerykańską (450 odmian, cztery hodowane w Europie). To duże, niebieskie, aksamitne w dotyku, słodkie, aromatyczne jagody, idealne do pojadania, dekorowania deserów, ciast itp. Tak czy inaczej - borówki jeść warto, ponieważ zawierają witaminy (głównie A i C), minerały, zdrowe flawonoidy i błonnik. Uwaga - czarne jagody działają zapierająco.