1. I trymestr ciąży

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
  2. II trymestr ciąży

    1. 15
    2. 16
    3. 17
    4. 18
    5. 19
    6. 20
    7. 21
    8. 22
    9. 23
    10. 24
    11. 25
    12. 26
    13. 27
  3. III trymestr ciąży

    1. 28
    2. 29
    3. 30
    4. 31
    5. 32
    6. 33
    7. 34
    8. 35
    9. 36
    10. 37
    11. 38
    12. 39
    13. 40
  4. I rok życia

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
    15. 15
    16. 16
    17. 17
    18. 18
    19. 19
    20. 20
    21. 21
    22. 22
    23. 23
    24. 24
    25. 25
    26. 26
    27. 27
    28. 28
    29. 29
    30. 30
    31. 31
    32. 32
    33. 33
    34. 34
    35. 35
    36. 36
    37. 37
    38. 38
    39. 39
    40. 40
    41. 41
    42. 42
    43. 43
    44. 44
    45. 45
    46. 46
    47. 47
    48. 48
    49. 49
    50. 50
    51. 51
    52. 52

Podaj: planowaną datę porodu lub datę urodzin dziecka

Baranina

Mięso u nas rzadko jadane, bardzo popularne w kuchni południowoeuropejskiej, arabskiej, tureckiej. Dobrze nadaje się do przyrządzania szaszłyków, pieczeni (udziec, comber), gulaszów. Ma swoje zalety (sporo witaminy A i E), ale i wady - trzeba je dobrze przyrządzić, by straciło swój charakterystyczny, intensywny zapach. Trzyma się je więc w zalewach, najlepiej trochę kwaśnych, nadających mu posmak dziczyzny. Taki smak może nie odpowiadać dziecku. Lepiej więc podawać maluchom delikatniejszą (i w smaku, i w konsystencji) jagnięcinę. Jest lekkostrawna, ma niewiele tłuszczu, ścięgien i błon. Może pojawić się w diecie dziecka sześciomiesięcznego. To dobra alternatywa dla cielęciny i wołowiny dla dzieci uczulonych na białko mleka krowiego.