1. I trymestr ci±¿y

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
  2. II trymestr ci±¿y

    1. 15
    2. 16
    3. 17
    4. 18
    5. 19
    6. 20
    7. 21
    8. 22
    9. 23
    10. 24
    11. 25
    12. 26
    13. 27
  3. III trymestr ci±¿y

    1. 28
    2. 29
    3. 30
    4. 31
    5. 32
    6. 33
    7. 34
    8. 35
    9. 36
    10. 37
    11. 38
    12. 39
    13. 40
  4. I rok ¿ycia

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
    15. 15
    16. 16
    17. 17
    18. 18
    19. 19
    20. 20
    21. 21
    22. 22
    23. 23
    24. 24
    25. 25
    26. 26
    27. 27
    28. 28
    29. 29
    30. 30
    31. 31
    32. 32
    33. 33
    34. 34
    35. 35
    36. 36
    37. 37
    38. 38
    39. 39
    40. 40
    41. 41
    42. 42
    43. 43
    44. 44
    45. 45
    46. 46
    47. 47
    48. 48
    49. 49
    50. 50
    51. 51
    52. 52

Podaj: planowan± datê porodu lub datê urodzin dziecka

Z mi³ooo¶ci do truskawek! [PRZEPISY]

Dla lubi±cych s³odko¶ci i dla tych, dla których s³odycz jest jedynie prze³amaniem wykwintnego smaku.

Pieczony camembert z konfiturą truskawkową Łowicz

Składniki dla 3-4 osób:

  •  ser camembert- 1 sztuka
  • konfitura z truskawek Łowicz- 2 czubate łyżki
  • słodki sos balsamiczny- 2 łyżki
  • migdały w płatkach- 2 łyżki
  • świeży tymianek- kilka listków do posypania

Wykonanie:

Ser ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i zapiekaj przez 18 minut w 180 stopniach.

Podawaj od razu z konfiturą z truskawek, polej słodkim sosem balsamicznym, posyp migdałami w płatkach i listkami tymianku.

Naleśniki czekoladowe z truskawkowym dżemem Łowicz

Składniki (14-20 naleśników):

  •  2 szklanki mąki pszennej
  •  1 szklanka mleka
  •  1 szklanka wody mocno gazowanej
  • 2 jajka
  • 4 łyżki gorzkiego kakao
  •  2 łyżki cukru trzcinowego
  • szczypta soli
  •  masło klarowane do smażenia

Dodatki:

  • 1–2 słoiki dżemu truskawkowego niskosłodzonego Łowicz
  • 300 g mascarpone
  • 300 g śmietany kremówki 30%
  • 150 g jogurtu greckiego
  • 2 łyżki cukru z wanilią
  • 1–2 łyżki cukru pudru
  • świeże borówki oraz maliny do dekoracji (ilość według uznania)

Wykonanie:

Mąkę i kakao przesiej, dodaj mleko, wodę, jajka, sól i cukier. Całość dokładnie wymieszaj. Odstaw na minimum 30 minut. Smaż partiami na rozgrzanej patelni z odrobiną masła klarowanego. Liczba naleśników uzależniona jest od wielkości patelni, na której je smażymy, oraz od ilości ciasta nalewanego na patelnię.

Ozdabianie:

Śmietanę, mascarpone oraz jogurt umieść w misce miksera. Dodaj cukier puder oraz cukier z wanilią i całość zmiksuj na najwyższych obrotach, aż krem będzie gęsty i puszysty. Naleśniki smaruj kremem i dżemem, możesz udekorować świeżymi owocami.

OBEJRZYJ ZDJĘCIA >>