1. I trymestr ciąży

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
  2. II trymestr ciąży

    1. 15
    2. 16
    3. 17
    4. 18
    5. 19
    6. 20
    7. 21
    8. 22
    9. 23
    10. 24
    11. 25
    12. 26
    13. 27
  3. III trymestr ciąży

    1. 28
    2. 29
    3. 30
    4. 31
    5. 32
    6. 33
    7. 34
    8. 35
    9. 36
    10. 37
    11. 38
    12. 39
    13. 40
  4. I rok życia

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
    15. 15
    16. 16
    17. 17
    18. 18
    19. 19
    20. 20
    21. 21
    22. 22
    23. 23
    24. 24
    25. 25
    26. 26
    27. 27
    28. 28
    29. 29
    30. 30
    31. 31
    32. 32
    33. 33
    34. 34
    35. 35
    36. 36
    37. 37
    38. 38
    39. 39
    40. 40
    41. 41
    42. 42
    43. 43
    44. 44
    45. 45
    46. 46
    47. 47
    48. 48
    49. 49
    50. 50
    51. 51
    52. 52

Podaj: planowaną datę porodu lub datę urodzin dziecka

Z miłooości do truskawek! [PRZEPISY]

Dla lubiących słodkości i dla tych, dla których słodycz jest jedynie przełamaniem wykwintnego smaku.

Pieczony camembert z konfiturą truskawkową Łowicz

Składniki dla 3-4 osób:

  •  ser camembert- 1 sztuka
  • konfitura z truskawek Łowicz- 2 czubate łyżki
  • słodki sos balsamiczny- 2 łyżki
  • migdały w płatkach- 2 łyżki
  • świeży tymianek- kilka listków do posypania

Wykonanie:

Ser ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i zapiekaj przez 18 minut w 180 stopniach.

Podawaj od razu z konfiturą z truskawek, polej słodkim sosem balsamicznym, posyp migdałami w płatkach i listkami tymianku.

Naleśniki czekoladowe z truskawkowym dżemem Łowicz

Składniki (14-20 naleśników):

  •  2 szklanki mąki pszennej
  •  1 szklanka mleka
  •  1 szklanka wody mocno gazowanej
  • 2 jajka
  • 4 łyżki gorzkiego kakao
  •  2 łyżki cukru trzcinowego
  • szczypta soli
  •  masło klarowane do smażenia

Dodatki:

  • 1–2 słoiki dżemu truskawkowego niskosłodzonego Łowicz
  • 300 g mascarpone
  • 300 g śmietany kremówki 30%
  • 150 g jogurtu greckiego
  • 2 łyżki cukru z wanilią
  • 1–2 łyżki cukru pudru
  • świeże borówki oraz maliny do dekoracji (ilość według uznania)

Wykonanie:

Mąkę i kakao przesiej, dodaj mleko, wodę, jajka, sól i cukier. Całość dokładnie wymieszaj. Odstaw na minimum 30 minut. Smaż partiami na rozgrzanej patelni z odrobiną masła klarowanego. Liczba naleśników uzależniona jest od wielkości patelni, na której je smażymy, oraz od ilości ciasta nalewanego na patelnię.

Ozdabianie:

Śmietanę, mascarpone oraz jogurt umieść w misce miksera. Dodaj cukier puder oraz cukier z wanilią i całość zmiksuj na najwyższych obrotach, aż krem będzie gęsty i puszysty. Naleśniki smaruj kremem i dżemem, możesz udekorować świeżymi owocami.

OBEJRZYJ ZDJĘCIA >>