Bezglutenowe smoothie z Inką

Przepis na smaczny napój. Można go zrobić w kilka chwil!

Składniki:

2 łyżeczki kawy Inki Bezglutenowej

200 ml mleka

Połówka jabłka

Połówka pomarańczy

2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej

Szczypta cynamonu

1 łyżeczka miodu

Przygotowanie:

Mleko zagotuj. Następnie zalej nim dwie łyżeczki kawy Inki Bezglutenowej. Odstaw do ostygnięcia. Do misy blendera wrzuć obraną i pozbawioną gniazda nasiennego połówkę jabłka oraz wyciśnij sok z połowy pomarańczy. Dodaj dwie łyżki ugotowanej kaszy jaglanej i zblenduj wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowaną masę zalej ostudzoną Inką Bezglutenową. Dodaj szczyptę cynamonu i łyżeczkę miodu. Całość ponownie zblenduj. Twoje delikatne piankowe smoothie gotowe. Smacznego.

Inka BezglutenowaInka Bezglutenowa materiały prasowe

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.