Serek Bieluch - natura, smak i zdrowie

Co zrobić, by nasza dieta była zdrowsza, a przy tym smaczniejsza? Wystarczy znaleźć w swojej lodówce miejsce na naturalny serek Bieluch!

Unikalny skład naturalnego Bielucha gwarantowany jest przez zastosowanie w procesie produkcji nowoczesnej technologii membranowej, czyli ultrafiltracji. Dzięki niej finalny produkt zawiera wszystkie najważniejsze białka serwatkowe mleka, w tym kazeinę. To szczególny rodzaj białka o wartości odżywczej porównywalnej do wartości odżywczej mięsa. Proteiny zawarte w nabiale są jednak lepiej przyswajalne przez organizm niż te występujące w mięsie. Białko jest szczególnie ważnym składnikiem diety, ponieważ to przede wszystkim ono zaspokaja głód i jest budulcem mięśni.

Kremowe serki Bieluch dostarczają organizmowi także cennych mikroelementów, takich jak wapń, niezbędny dla prawidłowej budowy kości. Nabiał to źródło steroli, karotenoidów

i witamin z grupy B. Te ostatnie pełnią szczególnie ważną rolę w diecie odchudzającej - witaminy B1 i B6 wspomagają proces metabolizmu, co z kolei wpływa na ubytek masy ciała.

Dietetycy z Centrum Leczenia Otyłości podkreślają, jak istotną rolę nabiał pełni w diecie odchudzającej. Najnowsze badania wykazały, że osoby spożywające większe ilości produktów mlecznych na co dzień, miały mniejszy obwód pasa oraz niższe ciśnienie tętnicze krwi. Regularne spożywanie niskotłuszczowego nabiału zmniejsza także ryzyko rozwoju miażdżycy i cukrzycy typu 2.

Bieluch naturalny nie zawiera dodatków smakowych, cukru, konserwantów, sztucznych stabilizatorów ani zagęstników. Dlatego spokojnie mogą po niego sięgać dzieci, a lekarze wskazują go jako jedno z najbezpieczniejszych źródeł białka dla kobiet w ciąży.

Opakowanie zawierające 150 g serka kosztuje ok. 2,30 zł. Brak konserwantów i naturalny skład sprawiają, że ma on krótki termin przydatności do spożycia (21 dni) - wszystko to po to, żeby zapewnić nam najbogatszy smak i najlepsze właściwości odżywcze.

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.