1. I trymestr ciąży

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
  2. II trymestr ciąży

    1. 15
    2. 16
    3. 17
    4. 18
    5. 19
    6. 20
    7. 21
    8. 22
    9. 23
    10. 24
    11. 25
    12. 26
    13. 27
  3. III trymestr ciąży

    1. 28
    2. 29
    3. 30
    4. 31
    5. 32
    6. 33
    7. 34
    8. 35
    9. 36
    10. 37
    11. 38
    12. 39
    13. 40
  4. I rok życia

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
    6. 6
    7. 7
    8. 8
    9. 9
    10. 10
    11. 11
    12. 12
    13. 13
    14. 14
    15. 15
    16. 16
    17. 17
    18. 18
    19. 19
    20. 20
    21. 21
    22. 22
    23. 23
    24. 24
    25. 25
    26. 26
    27. 27
    28. 28
    29. 29
    30. 30
    31. 31
    32. 32
    33. 33
    34. 34
    35. 35
    36. 36
    37. 37
    38. 38
    39. 39
    40. 40
    41. 41
    42. 42
    43. 43
    44. 44
    45. 45
    46. 46
    47. 47
    48. 48
    49. 49
    50. 50
    51. 51
    52. 52

Podaj: planowaną datę porodu lub datę urodzin dziecka

Jabłka w fartuszku - deser idealny na jesień

Tajemnicza Kuchnia ma dla Was propozycję na pyszne jabłuszka w miodowym fartuszku. Poproście o pomoc swoje dzieci i do dzieła!
Wieczory są już coraz chłodniejsze i choć jeszcze z drzew nie opadają kolorowe liście, to już opadły pierwsze jabłka! Czy lubicie je jeść prosto z drzewa, a może wolicie zetrzeć je na tarce? Tajemnicza kuchnia ma dla was przepis na jesienny smakołyk.

Jabłka w miodowym fartuszku

Składniki dla 1 osoby:

1 jabłko, duże i dorodne

10 goździków (przyprawy, a nie kwiatków)

szczypta cynamonu (pachnącego)

łyżeczka miodu

łyżeczka posiekanych orzechów (uwaga na wiewiórki, które lubią podkradać te łakocie)

Jak ubrać jabłka w miodowy fartuszek:

1. Jabłko umyć, osuszyć. Przekroić na pół. Z każdej polowy usunąć pestki i łuski.

2. Goździki wbijamy w skórkę jabłka. Po 5 na każdą połówkę.

3. Siekamy drobno orzeszki.

4. Orzeszki mieszamy z miodem. Wypełniamy miodem z orzeszkami otwór po pestkach. Pozostałą ilością miodu polewamy połówki jabłka, tworząc fartuszek.

5. Tak przygotowane połówki posypujemy szczyptą cynamonu.

6. Osobę dorosłą, prosimy o rozgrzanie piekarnika do 160 stopni. W nim pieczemy jabłka ok. 20 minut, aż zmiękną.

7. Wsuwamy ciepłe, ale lekko wystudzone jabłka łyżeczką deserową.

SMACZNEGO !

Więcej przepisów na potrawy, które ugotujesz razem z dzieckiem znajdziesz w serwisieTajemnicza Kuchnia